Keketi v Botevgrade  

Posted by JH in , , ,

Kvoli lenivosti zase raz piseme o niecom co sa stalo takmer mesiac dozadu :( ale to nevadi :)

Takze Botevgrad...


View Larger Map



Do tohto Bohom zabudnuteho mesta sme dorazili 12. oktobra. Cesta busom zo Sofie trvala hodinu. Na autobusovej stanici nas uz cakala nasa pani ucitelka Elenka. Tak sme ju poriadne vybozkavali a vtrepali seba a nasu batozinu to jej mini auta. Asi za minutu sme uz boli na intaku (plny ocakavania). Proces ubytovavania prebiehal v uplnej pohode az kym nam nezacali rozpravat "detaily" ohladom ubytovania.




Izba vyzerala celkom v pohode. Prvy detail bol ten, ze teplu vodu budeme mat iba v utorok, stvrtok a sobotu od 6 do 8 vecer. Druhy bol, ze voda nie je pitna :) co az taky problem nebol, kedze vodu z jasnych dovodou nepijeme :)




Ze nieco s tymtom miestom nie je v poriadku sme zistili ked nas na chodbe zastavili dve dievcence a snazili sa nam po bulharsky vysvetlit, ze sa chcu s nami vyfotit.



Neskor sme zistili dovod tohto incidentu :) V Botevgrade sme boli jediny zahranicny studenti... A to nie len tento rok . To sme uz tusili, ze sem z nas bude atrakcia.

Cez den sme sa zoznamili s dalsimi domorodcami, ktori nas vecer zavolali do miestneho baru zahrat sipky a vypit pivo. Pred tym nas este teta vratnicka upozornila, ze domov musime prist do jednej v noci, kedze ona potom pojde spat a mi pojdeme spat vonku :)

Pivo v bare sa vsak zmenilo na poldecaky, poldecaky na flasu a nakoniec sme skoncili na nejakom byte. Gelco stihol deadline na navrat domov, no conta uz to stastie nemal a tak "musel" robit party az do rana. Pred desiatov rano uz vysmiaty spinkal na izbe :)



  Po narocnej noci a uvitacom soku (samozrejme aj s pocitom dobre vykonanej prace a uspesnosti prvej noci) sme sa nejako museli dať do poriadku a vybrali sme sa na vandrovku do skoly. Tam nas uz cakala vysmiata Elenka. Elenka sa furt usmievala a my tiež. Asi kvoli tomu bola prva lekcia za nami ani nevieme ako (kurz bol zamerany na PhotoShop, CorelDraw a virtualnu realitu).  Za Elenkou sme chodili takmer kazdy den :)


Tak toto je nasa Elenka :) jooj :)


Lenze skola trvala priblizne iba 3 hodiny denne, takze sme museli vymysliet co budeme robit potom. Napadli nas dva veci: papat a pit. Tak sme papali, pili a sem tam aj nieco pospali (vnutena tretia aktivita).

Papanie:

Vacsinou sme jedli v restauraciach a pizzeriach... a samozrejme v cinskej restike (contova oblubena). Ceny sa pohybovali priblizne pod 10 levov (5 euro) na osobu, ak sme si dali aj pivo (vzdy). Niekedy bol problem s komunikaciou, ale to sa vzdy nejako vyriesilo, kedze casto sme chodili s domorodcami.




Pitie:

Ako sme uz pisali, boli sme tam atrakciou  a tak nam kazdu chvilu niekto klopal na dvere s navrhom riesit party. Samozrejme nam bolo hlupe vraviet nie, tak sme stale vraveli DA. A domorodci veru boli vhodne obete na party: my sme mali haluz z nich a oni si sli oci vyocit na nas :) Bulhari totiz nepiju na ex ako my, ale pomaly a po trosku (je to strasne zly pocit ked vidite ako sa o obsah flase, ktory by ste exli, veselo delia piati bulhari). Tak sme im samozrejme povedali, ze bud sa bude pit "slovak style", alebo sa nebude pit. Jeden domorodec na to pristal a obetou bola litrova flasa vodky, ani nie hodina casu a dany domorodec padol na kolena :) Taketo akcie prebiehali aj v ine dni a sranda nekoncila: oci mali stale vyocene a postupne sa uz neostychali nahrat si nas styl pitia na video.



My sme sa neostychali vobec a vzniklo viacero zaujimavych videii :) Prve je nejaky grecky tanec v domorodom a gelcovom prevedeni, druhe je o bulharskych ozranskych piesnach (conta sa zalubil do pesnicky s refrenom: rakija i biro i vodka i rum) a tretie je naucne video o spravnom pouzivani hasiacich pristrojov (cenzurovana verzia). Videa ako conta tancuje radsej nedavame :)

Papanie a Pitie:

No sme len ludia a preto sme tieto cinnosti s radostou kombinovali. A veru bulhari su na varenie celkom poho.



 Cervena voda:

Veru hej, conta hladal a nasiel zdroj cervenej vody! Hnutie Za Cervenu Vodu! Bohuzial len v Botevgrade, nie v Sofii.



Po kazdej zurke sa vsak treba rano zobudit a cudovat sa v akom stave je izba. A je to veru vzdy mily pohlad. Nie je nad pocit domova :)



Aby sa nevravelo robili sme aj ine veci ako spanok, pitie a papanie. Jedneho krasneho dna sme sa vybrali na vylet. Tetuska dala peniaze tipkovi a tipek nas zobral na vcelku zaujimavy trip. Prvym miestom bol Belogradchik. Za vsetko vravia fotky, takze fotky:


Ako mozte vidiet, pocasie moc nevyslo, takze sme videli len na par metrov, ale aj tak sa nam to pozdavalo. Hlavne contov "grandpa" invalidny sveter :)



Druha destinacia bola jaskyna.




Kto by moc chcel viacej fotiek, moze ich najst na contovych a gelcovych picasa albumoch. Linky su vpravo hore.


Nebol by to Botevgrad a erasmus ak by vsetko nebolo smiesne. Raz sme sa s gelcom bavili na tom aka sme atrakcia. Padla aj veta: moc by uz bolo ak by sem prisli noviny a telka. A samozrejme na druhy den volal tipek ze s nami pride urobit rozhovor telka :) Vysledok mozte vidiet na tube.



Dalsom vecou (nevieme ci smiesnou alebo nie) boli "plagaty" mrtvych ludi. Tie boli uplne vsade: stromy, stlpy, steny. Aj ked to posobilo depresivne, zvykli sme si.


Pocas nasho dvojtyzdnoveho pobytu v Botevgrade sa stalo vela zaujimavych veci a zhodne ho hodnotime pozitivne (najma studene sprchy, domorodci a samozrejme aj 6 kreditov). Do Sofie sme odisli v utorok rano pred desiatov. Tam nas cakal nas ujo (kto ho este nevidel tak je na obrazku, kde rozprava nieco pre TV) a zobral nas naspat do StutGradu. To sme uz v hlave mali vecer :)

Na zaver stylove fotky ultraprenosnej garaze a instruktazne video s navodom na zabitie.



Statistiky:


  • Pocet dni v Bulharsku: 35
  • Pocet dni v relativne triezvom stave: 11
Tak to je na dnes vsetko priatelia, pokracovanie nabuduce....See ya in Sofia

This entry was posted on piatok, októbra 30, 2009 at piatok, októbra 30, 2009 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 komentárov

Lenka  

ja tam chci být taky :)

30. októbra 2009 o 1:31

ja sa radsej k tomu ani nevyjadrujem... ale kedze uz som sa vyjadrila... tak neskoro :-))) ale mate to tam pestre... len ci si z tych 35 dni pamätáte aspon 5 :-)

30. októbra 2009 o 13:34

vsetko vsetkovite si pamatame :) inac by sme to sem nenapisali :)))

1. novembra 2009 o 20:50

no opisale ste len pitie alkoholu :-))))) no len ako ste z neho triezveli :-)))

1. novembra 2009 o 21:25

velmi rychlo a bez suchot :)

1. novembra 2009 o 22:40

Zverejnenie komentára